Kwaliteit vloeren tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Thuiswinkel Waarborg     Betaal met iDeal
Vragen? Bel ons! 0184 - 760 760

PVC vloeren zijn een aanwinst voor iedere woning. Kies hier uw kwaliteit vloer van Creon

PVC vloeren specificaties

PVC vloeren bestaan er in vele soorten, motieven en structuren. Door technologische ontwikkelingen zijn ze steeds moeilijke te onderscheiden van echte houten vloeren. De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. De kunststof wordt voor allerlei producten gebruikt, zoals PVC buizen, kozijnen en regenkleding. Maar PVC is ook uitermate geschikt voor vloeren. Het is een duurzaam product en is gemakkelijk in onderhoud. Een PVC vloer is gemaakt van dun en soepel materiaal en wordt in stroken geleverd waardoor de vloer eenvoudig te leggen is. U kunt ervoor kiezen om de vloer te verlijmen of om deze zwevend te leggen.

 • Welke ondervloer is geschikt om mijn PVC vloer op te monteren?
  • Een tegel- of plavuizenvloer is geen goede basis voor PVC. Bij ons kunt u een ondervloer bestellen die aansluit bij uw PVC vloer. Wij hebben ondervloeren die geschikt zijn voor op houten vloeren, tegel- en plavuizenvloeren. Meer informatie over onze ondervloeren vindt u op de pagina ondervloeren.
 • Hoe lang moet mijn vloer acclimatiseren voordat ik begin met leggen?
  • Voordat u begint met het monteren van uw PVC vloer, moet de vloer eerst acclimatiseren. Ons advies is daarom om 48 uur voordat u begint met leggen, de pakken met PVC geopend in de ruimte te leggen waar u de vloer gaat plaatsen. 18 graden is de beste tempratuur voor het leggen van uw PVC vloer.
 • Hoeveel ruimte moet ik vrijhouden tussen de muur en de vloer?
  • Zorg ervoor dat u een kleine ruimte van 7 tot 10 millimeter overlaat tussen de vloer en de muur, omdat de vloer kan gaan werken (uitzetten en inkrimpen) door de tempratuurschommelingen. Na 10 strekkende meter oppervlak, moet er opnieuw een afstand gecreëerd worden. Dit doet u door een dilatatieprofiel aan te brengen wanneer u in een lengte langer dan 10 meter of een breedte langer dan 6 meter legt.
 • Hoe leg ik mijn PVC vloer?
  • Stap 1: Maak de ondergrond waar de vloer op komt te liggen droog en stofvrij.
  • Stap 2: Vervolgens plaatst u een geschikte ondervloer, daaroverheen komt de PVC vloer.
  • Stap 3: Begin met leggen in een linkerhoek van de ruimte met de messingzijde naar de wand. Leg het eerste vloerdeel exact in de goede richting, neem het tweede deel en steek het in de korte kant (kopkant) van het eerste deel in een hoek van ca. 20° tot 30°. Als u een ‘klik’ geluid hoort, dan weet u dat de vloer goed in elkaar zit.
  • Stap 4: Nadat de eerste rij gelegd is, begint u met de tweede rij. Let erop dat het verschil tussen de eindvoegen van de beide planken minstens 30 cm moet zijn. Plaats het eerste vloerdeel van de tweede rij langs de lange zijde en laat het met lichte druk zakken. Het volgende deel voegt u in op de korte kant, waarbij de lange zijde op de groef van de vorige strook komt te liggen. Til het te leggen deel en het vorige deel een beetje op en druk terwijl u de delen laat zakken beide in de groef.
  • Stap 5: Om ervoor te zorgen dat de vloer goed aan elkaar verbonden is, drukt u met een aanslagblok de net gelegde stroken goed aan. De volgende delen worden ook eerst aan de kopkant en dan langs de zijkant vastgeklikt. Dit herhaalt u per rij.
  • Stap 6: Vervolgens kunnen de plinten gemonteerd worden.
  • Doordat klikvloeren aan elkaar verbonden zijn, heeft u minder kan op het ontstaan van naden. Wel is het belangrijk dat de stroken PVC volledig schoon zijn wanneer u deze gaat leggen. Als de lange kant vuil wordt, vallen de naden meer op en hier krijgt u een minder mooie vloer.
 • Hoe onderhoud ik mijn PVC vloer?
  • Een PVC vloer is heel gemakkelijk te onderhouden, dit doet u door de vloer regelmatig te stofzuigen met een goede borstelmond. U kunt de vloer ook vegen met een zachte bezem. Dweilen kan naar behoefte met lauwwarm water en een schoonmaakproduct. Een PVC vloer hoeft geen jaarlijkse schuur- of olie/wax beurt. Een schoonloopmat is wel aan te raden, hiermee voorkomt u dat vuil zich door het hele huis verspreid.
 • Wat gebeurt er met mijn PVC vloer bij hoge tempraturen?
  • Een PVC vloer wordt zacht bij zeer hoge tempraturen van boven de 60 graden, of door het blootstellen aan langdurig zonlicht. Het is daarom verstandig om uw vloer niet te lang bloot te stellen aan te hoge tempraturen.
  • Bij een klik PVC vloer kunnen de planken omhoog komen als gevolg van de hitte. Vaak buigen ze weer terug naar de oude vorm als zij zijn afgekoeld. U kunt er voor kiezen om de planken die dicht bij het raam liggen of de vloer in de serre vast te zetten met sterk klevend dubbelzijdige tape of vast te lijmen met PVC lijm. Daarnaast is het altijd verstandig om de gordijnen te sluiten bij afwezigheid, zodat langdurig fel zonlicht wordt vermeden.
 • Is een PVC vloer geschikt voor alle ruimtes?
  • De meeste PVC vloeren beschikken over een PVC toplaag, deze is bevestigd op een vochtwerende HDF tussenlaag, hierbij is de onderlaag van kruk. Deze onderlaag zorgt voor een prettig loopgeluid. De vloer is elastisch er daardoor geluidsabsorberend, dit maakt het ideaal voor appartementen. Door de vochtwerende tussenlaag zijn de vloeren ook geschikt voor vochtige ruimtes. PVC vloeren zijn dus geschikt voor de badkamer, het toilet of in de keuken, mits er niet te lang water op de vloer blijft staan. Daarnaast zijn de vloeren uiteraard ook geschikt voor de overige kamers van uw huis.
 • Kan ik een beschadiging in mijn PVC vloer repareren?
  • Een groot voordeel van een PVC vloer is dat deze weinig onderhoud vereist, u hoeft de vloer niet regelmatig te schuren en te oliën, dit scheelt tijd en geld. Daardoor krijgt u niet de kans om beschadigingen in uw vloer weg te werken, maar daar is ook iets op bedacht. Als u uw PVC vloer aanschaft, koop dan altijd meer dan u nodig heeft. Op deze manier kunt u fouten maken tijdens het monteren, maar dit is ook handig voor de toekomst als een strook beschadigd raakt. Deze kunt u dan namelijk gemakkelijk vervangen voor een nieuwe. Bij een klik PVC vloer moet u vanaf de eerste rij de stroken verwijderen tot u bij de beschadigde strook bent. Deze vervangt u vervolgens voor een nieuwe strook, waarna u de verwijderde stroken weer teruglegt.
 • Is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?
  • Jazeker. Een PVC vloer is compact en hard, en zal niet zoals hout krimpen of uitzetten. Doordat het eigen gewicht van een PVC vloer hoog is, is deze geschikt om warmte te geleiden. Ook is de vloer erg dun, waardoor de warmte snel naar boven trekt.