Kwaliteit vloeren tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Thuiswinkel Waarborg     Betaal met iDeal
Vragen? Bel ons! 0184 - 760 760

Bestel online uw houten vloeren, pvc vloeren en laminaat bij Creon Vloeren

PVC Vloeren

 

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Ze zijn gemaakt van kunststof en bestaan uit verschillende lagen PVC. PVC is een afkorting voor polychlooretheen. Deze stof wordt gebruikt voor verschillende producten zoals, buizen, kozijnen en regenkleding.

PVC vloeren zijn ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket en natuursteen. Ze bieden veel voordelen, zoals een ruim assortiment in uiteenlopende kleuren en patronen, een krasvaste toplaag waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd en een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Vinyl is een andere benaming voor een PVC vloer. Vinyl is één van de meest veelzijdige producten die op dit moment verkrijgbaar zijn. De vloeren zijn effen, isoleren goed en bovenal is een vinylvloer gemakkelijk schoon te maken. 

De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen. Onder de toplaag bevindt zich een vochtwerende HDF tussenlaag. De onderlaag is gemaakt van kurk, dit zorgt voor een prettig loopgeluid. Doordat een PVC vloer van kunststof is gemaakt, is deze goed bestand tegen water. De PVC vinyl vloeren zijn dus geschikt voor de badkamer, keuken en voor in het toilet. Uiteraard kan de vloer ook goed in de andere ruimtes van het huis geplaatst worden. Kortom, PVC vloeren zijn veelzijdig en geschikt voor elk huishouden.

Soorten PVC vinyl vloeren

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren. Het hangt van uw wensen en van uw huis af welke vloer het beste bij u past. Al onze producten zijn voorzien van uitgebreide productinformatie, mocht u er toch niet uit komen, dan kunt u ons om advies vragen via de contactpagina.

Klik PVC vloeren

Een klik PVC vloer is de meest eenvoudige PVC vloer. De stroken worden hierbij in elkaar geklikt, het leggen komt overeen met een laminaatvloer. De vloer wordt zwevend gelegd, waardoor het verplaatst kan worden als u gaat verhuizen of verbouwen. Daarnaast kan de vloer overal op gelegd worden, mits de ondergrond glad en stabiel is. U hoeft geen extra materialen aan te schaffen zoals lijm. Dit houdt de kosten laag. De vloer kan heel eenvoudig door u zelf gemonteerd worden. Mocht u een foutje maken, dan is dat geen probleem, doordat de vloer in elkaar is geklikt, kan deze ook gemakkelijk weer verwijderd worden.

Zelfklevende PVC vloer

De zelfklevende vloer is gemakkelijk op maat te knippen doordat de stroken maar 2 millimeter dik zijn. De vloer is heel eenvoudig te leggen, omdat er geen zaag of lijm aan te pas komen. U hoeft alleen het stickervel te verwijderen, dan kan de strook op de ondervloer worden geplakt. Een nadeel is wel dat deze vloer minder goed hecht aan de ondergrond.

Verlijmde PVC vloer

Voor een vloer die goed aangehecht aan de ondergrond kunt u beter kiezen voor een vastgelijmde PVC vloer, deze vloer blijft stevig zitten en kunt u na het leggen gemakkelijk corrigeren. Een nadeel van deze vloer is dat hij lastig te verwijderen is, de lijmresten moeten met speciaal gereedschap worden weggehaald en de kans bestaat dat de ondervloer beschadigd.

Magnetische PVC vloer

Een magnetische PVC vloer is wel gemakkelijk te verwijderen. Deze beschikt over een magnetische folie waar de stroken op worden gelegd. Doordat PVC stroken gaan werken, door de schommeling van temperaturen, ontstaan er bij deze vloeren gemakkelijk naden tussen de stroken.

Onderhoud

PVC vinyl vloeren zijn voorzien van een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. Dit maakt de vloer eenvoudig te onderhouden. U hoeft de vloer alleen te stofzuigen en te dweilen. Als de vloer beschadigd is, kan deze gemakkelijk vervangen worden voor een nieuwe.