Kwaliteit vloeren tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Thuiswinkel Waarborg     Betaal met iDeal
Vragen? Bel ons! 0184 - 760 760

Bestel online uw houten vloeren, pvc vloeren en laminaat bij Creon Vloeren

Laminaat

 

Laminaat is een meerlaags kunststof product dat door een laminatieproces is samengesmolten. De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen. De toplaag is een harde, transparante, slijtlaag, daaronder is een laagje bedruk papier bevestigd. Dit zorgt voor het dessin van de vloer. De kern bestaat uit een houtvezelplaat (HDF of MDF). Daaronder zit de kunststof onderlaag, deze is meestal gemaakt van geperste fijne houtvezel en kunsthars.

De uitstraling van laminaat

Door het houtstructuur dessin imiteert laminaat de rustieke uitstraling van een echt houten vloer. Ook de afwerking draagt bij aan een authentiek uiterlijk, de V-groef geeft de vloer dimensie. Laminaat is in veel kleur- en structuurmogelijkheden te krijgen. Niet alleen de uitstraling van een houten vloer wordt geïmiteerd, maar ook het uiterlijk van natuursteen.

De voordelen van laminaat

Laminaat is erg populair en deze populariteit stijgt nog steeds, dit komt door de vele voordelen die laminaat te bieden heeft. Laminaat is zeer duurzaam en is aantrekkelijk geprijsd. Daarnaast is het heel eenvoudig te installeren en te onderhouden. Een laminaatvloer is namelijk nagenoeg onderhoudsvrij. Door de gesloten oppervlaktestructuur kunnen stof en vuil zich niet verzamelen, daardoor is de vloer erg hygiënisch en geschikt voor mensen met een allergie.

Gebruiksklasse laminaat

De kwaliteit van laminaat wordt aangegeven aan de hand van de gebruiksklasse. Het gaat hier om zaken zoals de slijtvastheid, vlekbestendigheid, effect van meubels op de vloer, brand- en schroeiplekken, stootvastheid, gladheid en de diktezwelling van het product wanneer het 24 uur onder water wordt gedompeld. De vloer moet aan al deze punten voldoen, anders wordt het niet goedgekeurd voor de desbetreffende gebruiksklasse. Er zijn verschillende gebruiksklasse, deze zijn onderverdeelt in drie categorieën:

Thuisgebruik

  • AC1Klasse 21 - licht gebruik
  • AC2 Klasse 22 - normaal gebruik
  • AC2 Klasse 23 – intensief gebruik


Projectgebruik

  • AC3 Klasse 31 - intensief, licht commercieel gebruik
  • AC4 Klasse 32 - zwaar gebruik/ normaal commercieel gebruik


Extreem zwaar projectgebruik

  • AC5 Klasse 33 - zeer zwaar gebruik, intensief commercieel gebruik
 

Bij ons laminaat staat vermeldt om welke gebruiksklasse het gaat, zo weet u welke kwaliteit u kunt verwachten van de vloer. Welke gebruiksklasse voor u geschikt is, hangt af van de ruimte waar de vloer in komt te liggen en van hoe de vloer gebruikt wordt. Voor gewoon huishoudelijk gebruik zijn de vloeren uit de eerste categorie voldoende. Voor alle laminaatklasse geldt: hoe hoger de klasse, des te beter het product.